RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Koper voor 152 panden gezocht

AMERSFOORT - Woningcorporaties de Alliantie en Mitros hebben Stadsherstel Midden-Nederland in de verkoop gezet. Daarbij horen 152 monumentale panden in Utrecht en Amersfoort. Maar wie denkt, ik zoek nog een leuke woning, die heeft het mis. De nieuwe eigenaar moet alles kopen en krijgt er ook vijf medewerkers bij.

Stadsherstel Midden-Nederland zet zich vanaf 1971 in voor het behoud van cultureel erfgoed in Amersfoort en Utrecht door verwerving, restauratie en exploitatie van beschermde monumenten. Daaronder vallen een paar iconische objecten waaronder een bolwerk, een landhuis, diverse hofjes, een synagoge en het geboortehuis van Piet Mondriaan.

Vanwege nieuwe wetgeving is dit geen taak meer voor woningcorporaties en hebben Mitros en de Alliantie besloten Stadsherstel Midden-Nederland inclusief de volledige portefeuille met 152 beschermde monumenten over te dragen.


VOORWAARDEN

De nieuwe eigenaar moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: "Een liefhebber van monumentaal erfgoed aan wie wij de zorg over onze monumenten en huurders met een gerust hart kunnen overlaten. De lange termijn visie van de toekomstige koper op beheer en exploitatie van de portefeuille is voor ons minstens zo belangrijk als het overnamebedrag."

Een overzicht van alle panden is hier te vinden.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Nieuwsoverzicht