Basisschool vraagt 17.500 euro per schooljaar

UTRECHT - Aan de Utrechtse Biltstraat opent komend schooljaar een nieuwe particuliere middelbare school. Ouders van leerlingen betalen 22.500 euro aan schoolgeld per jaar. Mogelijk komt er in het najaar ook een basisschool. Daarvoor moeten de ouders ook diep in de buidel tasten: het schoolgeld wordt 17.500 euro.
Volgens het schoolbestuur gaat het om "kleinschalig en vernieuwend onderwijs op maat". Leerlingen krijgen elk een eigen leerplan en er zijn theater- en kooklessen. Ook wordt er dagelijks lunch voor hen gemaakt. Het onderwijs is volgens schooldirectrice Monique Keurentjes bedoeld "voor kinderen die in het regulier onderwijs hun plek niet kunnen vinden."
De PvdA vindt de nieuwe school "niet wenselijk". Volgens raadslid Bouchra Dibi ontstaat er een tweedeling. "Ik vind het oneerlijk ten overstaan van kinderen die deze kans niet krijgen", schrijft ze op Twitter.
De nieuwe school, met de naam De School van HIP, is overigens niet de enige Utrechtse school waar ouders jaarlijks veel geld moeten betalen. Zo kost een jaar op de particuliere basisschool Instituut Blankenstein 19.500 euro en een jaar op de particuliere middelbare school Luzac rond de 20.000 euro.

Monique Keurentjes: School is voor kinderen die in regulier onderwijs hun plek niet vinden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.