Zoekactie Linschoten: auto van verdachte gevonden

LOPIK/LINSCHOTEN - De politie heeft dinsdag urenlang gezocht naar de 41-jarige man die maandagavond waarschijnlijk zijn hoogzwangere vriendin heeft doodgestoken in Lopik. Uiteindelijk heeft de ME een bosperceel in Linschoten uitgekamd waarna de man werd gevonden.
Sinds eind van de ochtend was de Noord Linschoterdijk afgezet vanaf Linschoten richting Oudewater. Dat gebeurde toen de politie ontdekte dat de man daar dinsdagochtend rond 11.00 uur met zijn auto een stuk bos tussen Linschoten, Oudewater en de snelweg A12 in was gereden. Meteen daarna werd dit gebied afgezet.
De politie was de rest van de dag druk met zoeken in het gebied en liet daarvoor onder meer de politiehelikopter, tientallen agenten en politiepaarden aanrukken. Ook waren er politiemedewerkers aanwezig die gespecialiseerd zijn in onderhandelen met verdachten die zich hebben verschanst. Na enige tijd werd de auto van de man gevonden. Maar de man zelf was urenlang zoek. Hij werd rond 18.30 uur door leden van de Mobiele Eenheid gevonden.
RTV Utrecht-verslaggever Peter Knieriem deed live op Facebook verslag van de zoekactie.

STEEKPARTIJ GISTERAVOND

Gisteravond
de 34-jarige Charlotte neergestoken bij een huis aan de Lekdijk Oost. Zij en haar ongeboren kind overleden later.
De vermoedelijke dader is daarna gevlucht met de auto en heeft een bericht op Facebook gezet waarin hij afscheid lijkt te nemen. Zo schreef hij onder andere dat het drama is gebeurd omdat Charlotte hem het kind wilde 'ontnemen'.

RELATIEPERIKELEN

Buren bevestigen dat de twee vaker relatieproblemen hadden. Ze zijn een keer uit elkaar geweest en weer bij elkaar gekomen. De overleden vrouw had nog een kind uit een eerdere relatie. Dat kind is momenteel niet in gevaar, benadrukt de politie. De verdachte werkt bij een aannemersbedrijf in Lopik.

Videobeelden van de zoekactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.