Blauwe bord terug op Utrecht Centraal

Het digitale bord dat in 2011 werd opgehangen.
Het digitale bord dat in 2011 werd opgehangen. © ANP
UTRECHT - De grote blauwe borden met treintijden komen terug op de centrale stations van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Dat meldt de NS.
"Iedereen herinnert zich nog wel het grote klapperbord op het station, waar je van ver kon zien hoe laat de trein vertrok. In één oogopslag was meteen duidelijk of je nog een kop koffie kon halen of dat je haast moest maken", schrijft de NS.
NOSTALGISCH
Het klapperbord in Utrecht maakte in 2011 plaats voor digitale, kleinere informatieschermen. Het nieuwe blauwe bord zal geen exacte kopie van het traditionele bord zijn, zegt de NS. "Het nostalgische klapperbord wordt in een nieuw jasje gegoten, maar het idee blijft hetzelfde. Een centraal punt op het station waar alle vertrektijden van het komende half uur getoond worden."
Door allerlei ingewikkelde regels moet het project nog Europees worden aanbesteed en daarom duurt het nog wel even voordat de borden worden opgehangen. "Op dit moment wordt nagedacht over de afmeting en de exacte locaties op de stations. Na verwachting komen reizigers vanaf 2018 de reisinformatieschermen tegen op de vier stations."
DISCUSSIE
Er was de afgelopen jaren veel discussie over het verdwijnen van de blauwe borden. Zo vroegen Utrechtse raadsleden het college in 2013 om opheldering over het weghalen van de digitale informatiepanelen. Dat zou toen nodig zijn geweest vanwege de verbouwing van het station.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.