Instellingen

Utrechtse connectie succesvolle plofkraak in Duitse Aken

UTRECHT - Een plofkraak door een groep gemaskerde mannen in de Duitse stad Aken van vanochtend heeft een Utrechtse connectie. Bij de kraak werd een vluchtauto met gestolen kentekenplaten gebruikt: die kentekenplaten werden in Utrecht van een andere auto ontvreemd.
De daders wisten na het opblazen van de geldautomaat met een onbekende buit te ontsnappen. Ze zijn spoorloos. De Duitse politie meldt dat de mannen in een donkere Audi A5 met Poolse kentekenplaten verdwenen. Die auto werd vrijdag ook gebruikt bij een mislukte plofkraak in Aken waarbij de daders de geldautomaat niet wisten op te blazen.
Het westen van Duitsland is al langer populair onder plofkrakers. Volgens de Duitse politie gaat het om zo'n 200 mannen uit Utrecht en omgeving, van wie er veel in Overvecht of Kanaleneiland wonen. De plofkrakers hebben een voorliefde voor Audi's. Vandaar dat de groep ook wel de Audibende wordt genoemd.
De werkwijze van de plofkrakers is om in Duitsland een geldautomaat op te blazen en vervolgens met hoge snelheid terug naar Nederland te rijden. Bij hun vluchtpogingen halen de mannen vaak halsbrekende toeren uit. Verschillende plofkrakers kwamen zo om het leven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.