Instellingen

Utrechtse Ilya (11) leidt Kindermars van Vierdaagse

Het V-team.
Het V-team. © Facebook, Kindercorrespondent
De Nijmeegse Vierdaagse is vandaag weer van start gegaan en naast veel volwassenen lopen er dit jaar ook 101 kinderen voor het eerst mee. Ze zijn tussen de elf en twaalf jaar oud en lopen elke dag 30 km. En dit alles wordt mede in goede banen geleid door de elfjarige Ilya Wagemakers uit Utrecht.
Onderweg ontmoeten en praten de kinderen met bijzondere mensen: van burgermeesters, meelopende militairen, veteranen en bekende Nederlanders tot het publiek langs de route. Als groep zijn de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid. Vandaar dat ze ook wel de naam V-Team gebruiken.
Ilya Wagemakers is marsleidster van het V-Team. Zij zorgt voor de sfeer tijdens de tocht en is woordvoerster voor verschillende media. Volgens Ilya is het belangrijk dat kinderen hun stem kunnen laten horen omdat ze net zo veel te zeggen hebben als volwassenen en vaak op een creatievere manier over dingen denken.
Voor Ilya is dit jaar de eerste keer dat ze meeloopt, maar ze droomt er al van sinds ze zes jaar was. Toen moedigde ze haar vader aan, dit jaar wordt er voor haar gejuicht. En dat is fijn, want ze heeft hard geoefend. Toch vindt ze sommige dingen nog lastig: "Het moeilijkste is de hitte, daar kan je niet voor trainen."
De Utrechtse Vierdaagseloopster, en haar team, maken tijdens de rest van de week vlogs over alles wat ze meemaken. Die zijn te bekijken via hun website.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.