Instellingen

Verdachte steekpartij Lopik opgepakt na klopjacht Linschoten

LOPIK/LINSCHOTEN - De man die zijn hoogzwangere vriendin zou hebben doodgestoken in Lopik is dinsdagavond levend door leden van de ME aangetroffen in een bos bij Linschoten. Daar ging een urenlange zoekactie in het gebied aan vooraf. De man is gewond in een ambulance afgevoerd.
De 41-jarige verdachte was vermist sinds de steekpartij maandagavond. Iets na 11.00 uur zette de politie een groot gebied af bij Linschoten omdat de auto van de man daar was gespot.
De politie was het grootste gedeelte van de dag druk met zoeken in het gebied en liet daarvoor onder meer de politiehelikopter, tientallen agenten en politiepaarden aanrukken. Ook waren er politiemedewerkers aanwezig die gespecialiseerd zijn in onderhandelen met verdachten die zich hebben verschanst.
De man werd rond 18.30 uur gevonden door leden van de Mobiele Eenheid die bezig waren het bos uit te kammen. Hij was gewond en is onder politiebegeleiding in een ambulance afgevoerd. Zo gauw hij aan zijn verwondingen is behandeld, zal de politie hem verhoren. Kort na de vondst van de man werd een groot deel van het afgesloten gebied weer vrijgegeven.

DRAMA LEKDIJK

Slachtoffer Charlotte Vlooswijk-Zwezerijnen was hoogzwanger. De 34-jarige vrouw werd
bij haar woning aan de Lekdijk Oost en overleed even later, samen met haar ongeboren kind.
De politie dacht aanvankelijk dat de dader ook in het huis waar de vrouw werd aangetroffen was. Een arrestatieteam viel de woning binnen, maar daar bleek alleen nog een hond te zijn.

BERICHT OP FACEBOOK

De vermoedelijke dader heeft na de steekpartij een bericht op Facebook gezet waarin hij afscheid lijkt te nemen en schrijft dat het drama is gebeurd omdat de vrouw hem het kind wilde 'ontnemen'. Buren bevestigen dat de twee vaker relatieproblemen hadden.

Ambulance met daarin de vermoedelijke dader verlaat bosperceel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.