OM: Utrechtse loverboy ging tijdens verlof weer de fout in

UTRECHT - Een 28-jarige Utrechtse loverboy die telkens weer de fout in gaat, moet de cel in. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM) dat dinsdag 40 maanden celstraf, waarvan 10 voorwaardelijk, tegen de man eiste.
De Utrechter werd vorig jaar al veroordeeld tot een celstraf voor mensenhandel en diefstal. Nu wordt hij vervolgd voor dezelfde feiten en het bevorderen van ontucht met een minderjarige.
De loverboy probeerde volgens het OM om twee jonge, kwetsbare vrouwen zover te krijgen om voor hem in de prostitutie te gaan werken. Bij één vrouw deed hij dit door te dreigen een naaktfilmpje te verspreiden. Dat werkte overigens niet. Bij drie andere slachtoffers heeft de man hun telefoon, rijbewijs, id-kaart of pinpas gestolen.
Uit onderzoek blijkt volgens het OM dat de man zwakbegaafd en antisociaal is en een cannabisverslaving heeft. Gezien die feiten en de man zijn geschiedenis wil de aanklager herhaling voorkomen door een gevangenisstraf van 40 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, en een proeftijd van 3 jaar te eisen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.