Slachtoffer 'Monster van Leersum' blij met strafeis OM

LEERSUM - Gert Griffioen uit Leersum is blij met de eis van het OM in de zaak tegen zijn buurman Rudolf R., beter bekend als het Monster van Leersum. "Het is voor de eerste keer dat de officier van justitie heel duidelijk heeft gezegd dat dit gedrag ver grensoverschrijdend is geweest", aldus Griffioen.
Het OM eist drie maanden cel en een contactverbod van 5 jaar voor R. De 81-jarige man terroriseert al zeventien jaar lang zijn buren en werd daarvoor al meerdere keren veroordeeld. Hij noemde zichzelf daarom al eens eerder het 'Monster van Leersum'.

POSITIEF VERRAST

"De officier van justitie heeft een heel goed en duidelijk verhaal verteld. De toekomst zal leren of de eis voldoende is, maar het is wel uniek dat iemand een vrijheidsbeperkende maatregel krijgt opgelegd van vijf jaar. Dat betekent nogal wat en daar zijn we positief door verrast", aldus Griffioen in gesprek met verslaggever Dennis van Ommeren.
In zeventien jaar maakte Rudolf R. het leven van Gert en zijn vrouw behoorlijk zuur. "We zijn gestalkt en belaagd in de vorm van vernielingen, mishandeling, diefstal, erfvredebreuk en huisvredebreuk. Het is een gigantische optelsom van allerlei strafbare feiten. Daarnaast zijn we ook belaagd met honderden valse aangiften en tientallen handhavingsverzoeken. Daardoor worden overheidsinstanties door murw gebeukt. Dat is een heel lastige periode geweest."
Over de beweegredenen hebben Gert en zijn vrouw altijd in het duister getast. "Na een paar jaar hoorden we dat meneer het destijds crimineel vond dat er een gezin met kinderen naast hem kwam wonen. Of dat daadwerkelijk de reden is, weten we niet, maar de vorige bewoners is het ook overkomen."
Gert en zijn vrouw willen het boek nu snel sluiten. "We hopen verder te kunnen leven. Wij laten ons leven niet meer regisseren door deze meneer, we hebben de regie in eigen hand, dus wij gaan verder met het leven zoals we dat nu leiden, inclusief de vervelende dingen die nu gebeuren. We hopen dat dat afneemt en dat we weer in rust kunnen gaan wonen", besluit hij.
Overigens staat het huis van Rudolf R. al bijna een half jaar te koop.

Buren 'Monster van Leersum': We hopen verder te kunnen leven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.