Instellingen

Grote stroomstoring Bilthoven voorbij

© Koen Suyk, ANP
BILTHOVEN - In Bilthoven is vanmiddag de stroom anderhalf uur uitgevallen bij 3350 klanten van Stedin. Dat meldde de netbeheerder op Twitter. Het zou gaan om het gebied rond de wijk De Leijen. Ter plaatse bleek een defecte kabel de oorzaak van het probleem.
De stroomstoring ontstond rond 13.30 uur. Monteurs gingen ter plaatse en ontdekten dat een defecte kabel de oorzaak was van de stroomstoring. Iets voor 15.00 uur meldde Stedin dat iedereen weer elektriciteit heeft.

PROBLEMEN

Door de stroomstoring waren meerdere verkeerslichten uitgevallen, onder meer op de Soestdijkseweg, Orionlaan, Burgemeester Fabiuspark en de Jan van Eijcklaan. Ook winkels ondervonden hinder.
Hoogvliet en Action hadden tijdelijk de deuren gesloten, zo meldde een medewerker van de supermarkt eerder op de middag. "Het werd plotseling donker en hebben vervolgens de situatie een paar minuten afgewacht, maar daarna toch besloten de winkel te ontruimen", aldus een Hoogvliet-medewerker.
Supermarkt Plus aan de noordkant van het spoor meldde aan RTV Utrecht slechts enkele seconden last te hebben gehad van de stroomstoring.

WARM

Enkele andere bedrijven maakten ook melding van de stroomstoring. "Stroomstoring Bilthoven. KPN teletolk noodprocedure wordt opgestart. Laptop en mobiel toegangspunt. Airco ook uit. #warm", zo laat Pascal Ursinus op Twitter weten.
Kristel Brelmans twitterde: "He Stedin, Schorpioen in Bilthoven is stroomloos. Hele wijk zit zonder stroom! Graag spoed ivm hoge temperatuur :)"

TIPS

Wie overigens productief aan de slag wil tijdens een stroomstoring, kan een aantal handige tips opvolgen van de netbeheerder. Zo adviseert Stedin om stekkers van gevoelige apparaten uit het stopcontact te halen. Maar ook het dichthouden van de koelkast wordt sterk aanbevolen.
Bewoners die in een flat wonen, moeten er rekening mee houden dat zij mogelijk geen water hebben. "Het pompsysteem werkt op elektriciteit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.