Instellingen

Meisje (4) was in huis Lopik tijdens fatale steekpartij

LOPIK - Op het moment dat de hoogzwangere Charlotte Vlooswijk-Zwezerijnen werd doodgestoken bij haar woning aan de Lekdijk Oost in Lopik was haar 4-jarige dochter uit een eerdere relatie nog in het huis. Dat bevestigen meerdere bronnen aan RTV Utrecht.
De politie wil niks over dit gedeelte van de zaak zeggen behalve dat er voor het meisje gezorgd wordt. Politiewoordvoerster Jacqueline van Houten: "Ze is veilig."
Maandagavond werd de zeven maanden zwangere Charlotte Vlooswijk-Zwezerijnen zwaargewond voor de deur van haar woning aangetroffen. Kort daarna overleed ze samen met haar ongeboren kind.
De politie had al snel een verdachte in het vizier, namelijk de vriend van het 34-jarige slachtoffer: Teunis Z. Politiewoordvoerster Jacqueline van Houten: "Wij wisten dat het de partner van de vrouw was: die was gevlucht na het steekincident." Daarom viel een arrestatieteam na de vondst van het slachtoffer de woning aan de Lekdijk binnen waar de twee samen woonden. Daar werd Z. niet gevonden. Wel werd een hond aangetroffen en, naar nu blijkt, Charlotte's 4-jarige dochter uit een eerder huwelijk.

KLOPJACHT

De politie ging na de steekpartij en de inval op de Lekdijk met man en macht op zoek naar Teunis Z. Die plaatste in de tussentijd een boodschap op Facebook waarin hij sprak over relatieproblemen tussen hemzelf en Charlotte en afscheid leek te nemen. Die boodschap is inmiddels verwijderd.
Dinsdag om 11.00 uur kwam de politie de man op het spoor nadat zijn auto in een bos bij Linschoten werd gespot. Het gebied werd afgezet en uitgekamd met helikopters, politiehonden en tientallen leden van de mobiele eenheid. Die zochten uren in het gebied, maar Z. bleef spoorloos.
Om 18.30 uur kwam het verlossende woord: de 41-jarige man was gewond door agenten in het bos gevonden. Hij werd afgevoerd in een ambulance en is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Sindsdien zit hij vast.

Politiewoordvoerster Jacqueline van Houten over onderzoek Lopik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.