Voorwaardelijke celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De 31-jarige Nieuwegeiner die een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte heeft 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden gekregen. Bij het ongeval op de Houtenseweg in Nieuwegein kwamen in 2016 twee mensen om het leven.
De rechtbank Midden-Nederland oordeelt milder dan de strafeis, een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. De officier van justitie is van mening dat het gedrag van de man moest worden gekwalificeerd als 'zeer onvoorzichtig' rijgedrag. Maar volgens de rechtbank is sprake van 'aanmerkelijk onvoorzichtig' rijgedrag. Wel heeft hij volgens de rechtbank onaanvaardbare risico's genomen.
De landelijke oriëntatiepunten adviseren in gevallen als deze om een rijontzegging van een jaar op te leggen. De rechtbank heeft de man in dit geval een voorwaardelijke rijontzegging gegeven, omdat hij zonder zijn rijbewijs zijn baan zou verliezen.

ONGEVAL

De man stond bij het stoplicht voorgesorteerd op de linkerbaan. Toen hij na een bocht naar links weer moest invoegen, probeerde hij vlak voor een verdrijvingsvlak nog een auto in te halen, terwijl er ook tegemoetkomend verkeer was. Hij gaf extra gas en stuurde naar rechts, waardoor een andere auto moest uitwijken. De bestuurder daarvan verloor de macht over het stuur, belandde op de andere weghelft en botste op een tegenligger. Beide
kwamen
.