Instellingen

Teunis Z. bekent doodsteken Charlotte uit Lopik: "Er komt geen verweer"

LOPIK - De man die maandagavond zijn hoogzwangere vriendin Charlotte heeft doodgestoken in Lopik, wordt ook verdacht van moord op het ongeboren kind. Dat heeft het OM bekendgemaakt.
Teunis Z. (41) realiseert zich dat hij een verschrikkelijke daad heeft begaan, zegt zijn advocaat Christiaan Vingerling tegen RTV Utrecht. "We gaan geen verweer voeren tegen de aanklachten."

NU RUSTIG

"Nadat het gebeurde wilde hij niet meer verder leven", zegt Vingerling. "Hij is nu rustiger geworden. Hij realiseert zich wat hij gedaan heeft en lijdt daaronder."
Volgens de advocaat komt Z. nu "helder" op hem over en is hij fysiek in orde. "Hij leeft mee met de nabestaanden, vooral met het dochtertje van het slachtoffer." Charlotte had uit een eerdere relatie een 4-jarig kind.

VERDENKING

De aanklager gaat Z. beschuldigen van dubbele moord of dubbele doodslag. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

VLUCHT

De Lopiker vluchtte na de steekpartij. Na een
vond de politie hem de dag erna in een bos in Linschoten. Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis en daarna aangehouden.
Z. zette rond de steekpartij een bericht op Facebook. Daarin schreef hij dat relatieproblemen met Charlotte (34) de reden waren voor zijn wanhoopsdaad en dat ze hem zijn ongeboren kind zou willen afnemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.