Veenendaler (73) stapt elke dag op scooter naar Vierdaagse

VEENENDAAL - Hij is zonder meer een van de opmerkelijkste deelnemers en dit jaar loopt hij voor de 21e keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse: Bert Alberts uit Veenendaal. Hij is 73 jaar oud en stapt elke nacht om 02.30 uur op zijn scooter en rijdt dan vanuit zijn woonplaats naar Nijmegen.
"Wat is het prachtig hè? Al die vergezichten", vertelt Alberts deze ochtend op weg naar de vierde dag. "Het is een vrij frisse rit, maar wel telkens weer de moeite waard. Eigenlijk is het veel leuker dan met de auto of trein. Ik zie allerlei dieren onderweg, vorig jaar nog zag ik zelfs een vos. Zo kan ik bij iedere Vierdaagse wel een verhaaltje vertellen."

VROEGE VOGEL

Tijdens de Vierdaagse gaat de wekker om 02.30 uur. "Meestal ben ik er dan rond 04.15 uur, dan stal ik de scooter, gaat de lange broek uit en dan loop ik naar de start. Meestal maak ik daar dan nog een praatje. Gisteren nog heb ik een meneer en mevrouw die voor het eerst meelopen moed ingepraat."
Na afloop stapt Alberts weer op zijn scooter richting Veenendaal. "Dat is een lekker fris ritje als je gewandeld hebt en je bent bezweet. Dan rijd je heerlijk over die dijk in het zonnetje", vertelt hij enthousiast.
Volgend jaar probeert Alberts er ook weer bij te zijn. "Zolang ik kan, blijf ik dit wel doen."

"Het is een vrij frisse rit, maar wel telkens weer de moeite waard"
Bert Alberts uit Veenendaal stapt elke dag op de scooter naar de Vierdaagse

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.