Instellingen

Amersfoorter beroofd bij waterwingebied, daders spoorloos

De Lageweg bij het waterwingebied.
De Lageweg bij het waterwingebied. © Google Maps
AMERSFOORT - De politie in Amersfoort zoekt getuigen van een straatroof afgelopen zondag. Het 20-jarige slachtoffer fietste rond 23.00 uur op de Lageweg ter hoogte van het waterwingebied, dat tussen Liendert en Rustenburg ligt.
Plotseling werd de Amersfoorter door een vermoedelijk blauwe Volkswagen Golf afgesneden. In de auto zaten twee mannen die hem bedreigden en z'n spullen opeisten. Toen hij dat weigerde ontstond er een worsteling. Daarna zijn de twee verdachten er zonder buit vandoor gegaan in de richting van de Rustenburgerweg.
De bestuurder is een lichtgetinte man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1,75 meter lang en slank. Zijn zwarte haar is naar achteren gekamd met een scheiding aan de zijkant. Hij had verder een klein zwart baardje. Verder droeg hij een zwart bomberjack en een zwart shirt met print onder het jack.
De bijrijder is ook ongeveer 25 jaar oud en 1,75 meter lang, maar heeft een gezet postuur. Hij heeft een stoppelbaardje en zwart haar met oplopend in een punt naar boven opgeschoren zijkanten. Hij droeg verder een zwart bomberjack en donkere glimmende schoenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.