Burgemeester Naafs sluit wietpand in Maarsbergen

MAARSBERGEN - Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug heeft een drugspand in Maarsbergen gesloten. In de recreatiewoning aan de Altena werd eerder deze week een grote hennepkwekerij aangetroffen.
Volgens de gemeente was er sprake van een grote handelshoeveelheid softdrugs en een ernstige brandgevaarlijke situatie. Daardoor zou sluiting onvermijdelijk zijn.

HARDERE AANPAK

Naafs zei gisteren nog er rekening mee te houden dat er in de toekomst méér wietplantages worden ontdekt. Hij denkt dat de wietteelt zich meer naar het noorden verplaatst, nu de politie de handel in Limburg en Noord-Brabant steeds harder aanpakt.
Hij maakt zich daar zorgen over, zo zei hij op Radio M Utrecht. "Kijk, het zijn ondermijnende activiteiten. Want als er bij zo'n wietplantage een aantal dingen niet goed geregeld zijn, dan heb je meer risico op brand en dat is natuurlijk wel een situatie die mij zorgen baart."

ALERT

Naafs vermoedt dat de hele regio te maken krijgt met het probleem en roept iedereen dan ook op om alert te zijn. "Het speelt niet alleen in onze gemeente, maar ook in andere gemeenten in de provincie Utrecht. Het is dus belangrijk dat inwoners aan de bel trekken als ze rare dingen zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.