RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Relletje rond advertentie acteurs spookhuis The Wall

LEIDSCHE RIJN - Op social media is ophef ontstaan over het grootste spookhuis van de Benelux dat op 1 oktober moet openen in winkelcentrum The Wall, naast de A2 bij Leidsche Rijn. Het spookhuis zoekt acteurs, maar die zouden niet betaald krijgen. Volgens een van de initiatiefnemers van het spookhuis is dat echter onzin.

"Wat denk je, dat iemand dat vrijwillig dat gaat doen? Wat een idioot gedoe!", zegt initiatiefnemer Janita Noorlander verontwaardigd. "Het wordt uit z'n verband gerukt. Ik loop daar wel vrijwillig en een paar vrienden van mij om dit op poten te krijgen, maar hoe we dat allemaal gaan doen met het personeel is nog helemaal niet bekend!"


ADVERTENTIE

De ophef ontstond nadat op de website filmfiguranten.nl een advertentie werd geplaatst waarin wordt gezocht naar acteurs voor het spookhuis. Die zouden drie maanden lang, vijf dagen per week moeten werken in ruil voor een goede catering, prachtige grime en kostuums en een mooie ervaring.

De reacties op Twitter zijn niet mals, ondanks dat niet letterlijk in de advertentie staat dat er geen financiŽle vergoeding tegenover het werk staat. "Utrecht krijgt 'Grootste Spookhuis van de Benelux'. Nog 50 acteurs gezocht. Salaris: 'mooie grime' en een broodje...", schrijft Steven Stoffers.

Brenda Heidinga zegt: "Stop werk zonder loon! Ik vroeg me al af hoe ze dat wilden doen, een spookhuis met tig acteurs en toch betaalbaar." Tim Calis vindt het 'absolute schande'.

Eerder deze maand werd bekend dat The Wall een groot spookhuis krijgt. Er hebben zich overigens al tweehonderd mensen aangemeld die voor het spookhuis willen komen werken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht