Zilver voor Van Rouwendaal op 25 km bij WK open water

SOEST - Sharon van Rouwendaal heeft in Boedapest zilver veroverd op de 25 kilometer in het open water. De 23-jarige zwemster uit Soest tikte na een slopende race op het Balatonmeer als tweede aan, net achter de Braziliaanse Ana Marcela Cunha.
Van Rouwendaal is olympische kampioene op de 10 kilometer in het open water. Afgelopen zondag moest ze bij het WK op deze afstand genoegen nemen met de zestiende plek. Drie dagen later eindigde ze na een fotofinish net naast het podium en werd ze vierde op de 5 kilometer.
Na haar deceptie op de 10 kilometer ("ik finishte niet, ik spoelde aan"), verscheen Van Rouwendaal vandaag extra gemotiveerd aan de start voor de 25 kilometer. In haar debuutwedstrijd op deze afstand knokte ze tot het einde, maar voor goud kwam ze net tekort.
Van Rouwendaal arriveerde met de nodige twijfels in Hongarije. Haar voorbereiding op de WK verliep allerminst vlekkeloos. Ze liep een brandwond aan haar been op toen ze daar per ongeluk hete thee overheen gooide. Ook werd vorige maand bij haar de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Met behulp van medicijnen kwam ze er net op tijd weer bovenop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.