Weginspecteurs RWS delen vaker boetes uit

PROVINCIE UTRECHT - Weginspecteurs van Rijkswaterstaat delen steeds vaker boetes uit aan weggebruikers die rode kruizen boven de snelweg negeren. Dit jaar slingerden inspecteurs al ruim 500 automobilisten op de bon voor het negeren van de kruizen die aangeven dat ze de rijbaan moeten verlaten. In heel 2016 ging het om ruim 700 bekeuringen
De stijging komt volgens Rijkswaterstaat doordat sinds februari van dit jaar nog eens twaalf weginspecteurs de bevoegdheid hebben gekregen bekeuringen uit te delen. In totaal zijn er nu twintig inspecteurs van de 260 die opsporingsbevoegdheid hebben.
Daarnaast ziet Rijkswaterstaat dat automobilisten vaker rode kruizen negeren, omdat ze afgeleid zijn door smartphone, navigatie of autoradio. Dit jaar leidde dat al tot acht ongelukken waarbij een inspecteur of diens voertuig betrokken was. "Het is echt doodeng", vertelde weginspecteur Colinda uit Utrecht daar vanochtend over in De Telegraaf.
"Je moet voortdurend op je hoede zijn, want als ze door het rode kruis rijden, razen ze gewoon met een snelheid van 120-130 km/u langs je heen en voel je de zuigkracht van de wagens. Vandaar dat we gebruikmaken van zogenoemde botsabsorbers, voertuigen die rijstroken veilig afbakenen en die de eerste klap opvangen als het toch fout gaat", aldus de weginspecteur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.