Instellingen

Peuters in De Bilt leren Engels op de kinderopvang

DE BILT - De peuters van kinderdagverblijf Vriendjes in De Bilt krijgen sinds deze maand Engelse lessen. De jonge kinderen leren tellen en weten straks fruitsoorten, lichaamsdelen en de verschillende kleuren te benoemen in het Engels.
"We doen dit omdat de lessen uiteindelijk verplicht gaan worden", vertelt begeleidster Wilma Alkema van kinderdagverblijf Vriendjes. "Daarom willen ze dat we dit al in de kinderopvang oppakken."

KLEUREN

De Engelse woordjes worden dagelijks op speelse wijze bij de peuters onder de aandacht gebracht. Het gaat voornamelijk om de steekwoorden, zoals de kleuren van de bekers waar de kinderen uit drinken. En als ze binnenkomen, zeggen ze 'good morning'. "Eerst vonden ze dat een beetje apart, maar nu vinden ze het wel grappig."
Inmiddels kunnen de peuters al een aardig woordje Engels. "Ze tellen al tot vijf, maar ook woordjes als 'ice cream' leren ze", vertelt Alkema enthousiast. Maar het leukste vinden de kinderen vooral de liedjes die in het Engels gezongen worden.

ENTHOUSIAST

In het begin was Alkema nog huiverig over de taallessen. "Ik dacht: moet dat nu al bij de kleine kinderen? Maar toen ik zag hoe leuk ze het vinden en hoe enthousiast de ouders zijn, had ik ook echt van: dit is echt heel leuk! De peuters komen ook heel enthousiast binnen."
Ook de vestigingen in Utrecht, Zeist en Houten doen mee aan de Engelse lessen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.