Instellingen

Amersfoorter en Colombianen vast na woninginbraak Heerenveen

AMERSFOORT - In Heerenveen zijn gisteravond vijf personen opgepakt vanwege een woninginbraak in die stad. Een van de verdachten is een man uit Amersfoort, de andere vier komen uit Colombia.
Een getuige zag een donkere auto met buitenlands kenteken bij een woning waar zojuist de bewoners waren vertrokken. Drie personen kwamen uit het voertuig en probeerden vervolgens het huis binnen te dringen. De getuige belde daarop de politie.
Agenten zagen in de auto twee personen zitten, op hetzelfde moment kwamen ook drie anderen de woning uit gelopen. Een vluchtpoging haalde niets uit, de agenten wisten de vijf betrokkenen in hun kraag te vatten.

GROTE HOEVEELHEID GELD

Behalve de 32-jarige Amersfoorter, zitten ook vier Colombianen vast. Het gaat om twee mannen van 29 jaar, een man van 54 jaar en een 34-jarige vrouw. Na onderzoek bleken zij bij ten minste twee woningen in die straat te hebben ingebroken. In hun auto trof de politie inbrekersgereedschap en een grote hoeveelheid contant geld aan.
De spullen en het geld zijn in beslag genomen, onduidelijk is of de verdachten ook iets hebben buitgemaakt tijdens de inbraken. Mogelijk waren ze eerder op de dag ook al actief in de regio Heerenveen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.