Veel Utrechtse bedrijven werken gewoon door tijdens de bouwvak

PROVINCIE UTRECHT - In onze regio is de bouwvak begonnen: in deze periode zijn veel bouwbedrijven dicht en veel bouwvakkers op vakantie. Toch blijkt dat medewerkers in de bouw steeds vaker juist deze periode doorwerken.
Slechts een derde houdt zich aan de bouwvak, maar in iedere bedrijfstak zijn er weer verschillen.
"Meer dan de helft van de aannemers zegt gesloten te zijn en anderzijds zie je bij de installateurs dat er maar zeventien procent gesloten is. Zij blijven dus meer doorwerken", aldus Henri Busker van USP Marketing en Consultancy.
Bij Boswijk Bouw uit Doorn werken ze ook gewoon door tijdens de bouwvak. Elektromonteur Thijs van de Waerdt is daar eigenlijk wel blij mee. "Het is veel rustiger op de weg. Zeven minuten van deur tot deur. Bovendien, de tijd die anderen nu vrij zijn, heb ik nog tegoed".

OORZAAK

Hoewel de bouwvakantie al sinds midden jaren '80 is afgeschaft houden veel bedrijven zich er gewoon nog aan. De bouwsector is conservatief en ook veel toeleveranciers sluiten de deuren. Dat houdt de bouwvak mede in stand.
Maar voor hoe lang nog? "Ik denk dat er langzamerhand wel verandering zal plaatsvinden. Als opdrachtgevers zich wat meer aan prestatiecontracten gaan houden, dan zal die bouwvak wel onder druk komen te staan", denkt Busker.
De bouwvak duurt nog tot en met 11 augustus.

Gewoon doorwerken tijdens de bouwvak
De bouwvak is begonnen, maar voor lang niet iedereen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.