Instellingen

VIDEO: Veenendaler crasht tijdens motorbootrace: Ik voel het aan mijn ribben

VEENENDAAL/PROVINCIE UTRECHT - Tijdens een motorbootrace in Antwerpen is Veenendaler Ferdinand Zandbergen gecrasht op het water. Zijn boot vloog met ongeveer 175 kilometer per uur door nog onbekende oorzaak over de kop. Het incident werd gefilmd.
Het ongeluk gebeurde gisterochtend tijdens de Powerboat Race op de Schelde. Ook een andere deelnemer crashte op het water, de organisatie van het evenement besloot daarom later op de middag de race af te gelasten. De boot van Zandbergen raakte zwaar beschadigd.

HEFTIG WEER

"De weercondities waren heftig, met harde wind en golven. Doordat de stroming draaide, kwamen er lange golven en werd mijn boot een stukje opgelicht", vertelt bestuurder Zandbergen aan RTV Utrecht.
Zandbergen raakte niet gewond tijdens de crash. "Je zit goed vast met een zespuntsgordel en je kunt er niet zomaar uit schieten. Maar de klap blijft wel hard, want ik voel het nu wel aan mijn ribben."
In noodgevallen kunnen bestuurders met één draai aan een knop uit de boot. "Ik heb ook een zuurstofflesje bij me voor het geval dat je vast komt te zitten. Bovenop zit ook een soort airbag om de cockpit boven water te houden", aldus Zandbergen.
Overigens is Zandbergen vanochtend gewoon weer aan het werk gegaan in het vleesverwerkingsbedrijf in Veenendaal. Binnenkort stapt hij weer de boot in om mee te doen aan een wedstrijd in Noorwegen.

Beelden van de bootcrash in Antwerpen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.