Instellingen

Epidemie van gestolen airbags en sturen in Leusden

© Arpingstone, Wikipedia
LEUSDEN - In Leusden is de afgelopen maanden een opmerkelijke stijging van gestolen airbags en autosturen te merken. Binnen een maand werden 15 auto's opengebroken.
Met name Volkswagens en Audi's zijn populair. Het lijkt alsof er op bestelling wordt ingebroken. Maarten Overheul weet er als medewerker van een schadebedrijf inmiddels alles van: "We zien steeds meer herhaling, de ene week repareer je een auto en de week erna krijg je hem weer terug."
Het is volgens Overheul dan ook niet ingewikkeld om een airbag te stelen en zo'n ding is al gauw 500 euro waard. "Als je handig bent en niet al te zachtzinnig te werk gaat, duurt het vijf minuutjes."

FRUSTREREND

Ook in andere gemeenten is er overlast van autokraken. Utrechter Sverre van Straaten is een van de mensen die meerdere keren te grazen is genomen door de dieven: "Het is nu al drie keer gebeurd. De eerste twee keer was het hele stuur eruit, de laatste keer alleen de airbag. Maar dan mag je ook niet meer rijden."
Dat laatste is volgens Van Straaten erg vervelend, zeker als je je auto, zoals hij, voor je werk nodig hebt: "Wat je allemaal moet regelen voor je de weg weer op kan. Het is heel frustrerend."
De politie surveilleert extra in de buurt. Inwoners wordt daarnaast gevraagd hun oren en ogen open te houden. Wouter Zijp heeft namens de gemeente Leusden nog een waarschuwing in petto: "We houden er rekening mee dat het een bende is. Die kunnen eerst een paar dagen in Leusden actief zijn en dan weer ergens anders."

Airbagdieven teisteren Leusden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.