Kunstuitleen Utrecht krijgt pop-up store na brand

UTRECHT - De kunstuitleen in Utrecht heeft een nieuwe, tijdelijke locatie gevonden nadat er vorige maand brand uitbrak in het reguliere pand aan de Sint Jacobstraat. De pop-up store komt in de straat Oudkerkhof in het centrum van de stad.
"Wij hebben een tijdelijke winkel kunnen krijgen en daar hebben we net de sleutel van. Het is de bedoeling dat we in september opengaan en het idee is dat het een pop-up store wordt omdat we minder kunst hebben. We hopen te starten met een collectie van driehonderd werken", zegt Frederieke van Waalwijk van Kunstuitleen Utrecht.
De Kunstuitleen kreeg veel leuke reacties van klanten die meeleven met de situatie. "Dat is ook eigenlijk ons geluk: er staat veel kunst thuis bij onze klanten, dus daar is niks mee gebeurd tijdens de brand."

BESCHADIGD

Bij de
die mogelijk is aangestoken, raakten meerdere kunstwerken beschadigd. Toch hebben de meeste werken het overleefd. "Het grootste deel kan goed schoongemaakt worden, dus die collectie krijgen we terug. Een deel is ook vernietigd door de brand en van nog een deel is nog steeds de vraag of het te redden is."
Op dit moment wordt de locatie aan de Sint Jacobstraat nog schoongemaakt. Daarna gaat de aannemer aan de slag en het pand opnieuw opbouwen.

Frederieke van Waalwijk van Kunstuitleen Utrecht over het tijdelijke pand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.