Jeugd-tbs voor meisje (15) na met mes vernederen van leeftijdsgenootje

UTRECHT - Een 15-jarig meisje dat een leeftijdsgenootje met een mes bedreigde en vernederde in Utrecht krijgt daarvoor 7 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd.
Een medeverdachte van 17 jaar is veroordeeld tot 120 dagen in de gevangenis, waarvan 81 voorwaardelijk, en een proeftijd van twee jaar. De twee meisjes kenden het 14-jarige slachtoffer, prikten haar met een mes in haar zij en dwongen haar zo mee te lopen naar een afgelegen plek. Daar moest ze zich uitkleden en in ijskoud water gaan staan terwijl de daders een foto maakten. Ook werd het slachtoffer met het mes gestoken en zo hard geslagen dat zij haar neus brak.
De 15-jarige hoofdverdachte heeft een moeilijke jeugd gehad. Zij verbleef sinds haar zevende in verschillende instellingen en liep daar regelmatig weg. Gezien dat verleden en haar gewelddadige gedragsproblemen wil de rechtbank dat ze behandeld wordt in een instelling voor jeugd-tbs. De 17-jarige medeverdachte moet zich ook verplicht laten behandelen en gaat daarnaast een begeleid wonen-traject in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.