Sloop toch niet nodig: lunchroom Veenendaal kan morgen weer open

© RTV Utrecht / Floor Brock
VEENENDAAL - Lunchroom 0318 in het centrum van Veenendaal hoeft toch niet gesloopt te worden. De broodjeszaak werd rond het middaguur ontruimd vanwege een gevaarlijke scheur in een muur. Urenlang leek het erop dat het pand zou instorten, maar tegen het einde van de middag bleek dat door het gebouw te stutten het intstortingsgevaar was geweken. De lunchroom kan woensdag dus gewoon weer open.
De eigenaresse noemt de reactie van de gemeente "overdreven". Volgens haar heeft het pand nooit op instorten gestaan.
De lunchroom moest vanmiddag plotsklaps worden ontruimd nadat een werkneemster een harde knal hoorde. De brandweer kwam langs en oordeelde al snel dat er in het pand een gevaarlijke scheur in de muur zat. Die ontstond door bouwwerkzaamheden bij de buren waar een fundering wordt aangelegd.
Het leek er lang op dat het pand mogelijk helemaal tegen de vlakte moest. Maar na het steen voor steen afbreken van de bovenste verdieping, en het stutten van de rest van het gebouw, is de boel volgens de gemeente weer veilig. Morgen kan er dus weer een broodje worden gegeten in de lunchroom.

VALLENDE MUUR

Een bouwvakker die anoniem wil blijven, vertelde aan RTV Utrecht-verslaggeefster Floor Brock dat zijn collega's vanmiddag bijna een muur op hun hoofd kregen. Ze zouden gisteren al bij de gemeente hebben aangegeven dat de constructie er gevaarlijk uit zag maar moesten doorgaan met heien.

RISICO

Locoburgemeester Engbert Stroobosscher bevestigde eerder aan RTV Utrecht dat de bouw risico's met zich meebracht. "Het zijn vrij oude panden, dus loop je altijd een risico als je gaat bouwen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.