Horrorvakantie in Frankrijk: Utrechts gezin vlucht weer voor brand

UTRECHT - Door hevige bosbranden zijn afgelopen nacht zeker 10.000 bewoners en toeristen geëvacueerd in Zuid-Frankrijk. Onder hen de Utrechtse Marieke van Gene en haar gezin.
Midden in de nacht werd opeens haar camping ontruimd. Toen ze vanmiddag per telefoon een interview gaf aan Radio M Utrecht moest ze opnieuw halsoverkop haar slaapplek verlaten.
"Heel toevallig gaat op dit moment het alarm weer. Het leek veilig maar dat blijkt niet het geval te zijn. De kinderen zijn wel angstig natuurlijk, maar er is geen paniek."
"We zitten gelukkig dicht bij zee, maar ik zie heel dikke rookpluimen", zegt Marieke. "We kunnen niet weg met de auto. Alle wegen om ons heen staan ook in brand."

VUUR

Het vuur strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer zeshonderd hectare in de buurt van Bormes-les-Mimosas in het departement Var. Die plaats ligt vlakbij de luxe badplaats St. Tropez.
Volgens de eerste berichten zijn er geen burgers of toeristen gewond geraakt. Wel liepen twaalf brandweermannen verwondingen op en kampen vijftien agenten met ademhalingsproblemen.
Honderden brandweermannen zijn ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Frankrijk heeft zijn buurlanden gevraagd te helpen bij het bestrijden van de branden.

Marieke belt met Radio M terwijl haar camping opnieuw wordt ontruimd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.