Instellingen

Wooncentrum Oudewater in actie na vondst legionellabacterie

© ANP
OUDEWATER - Zorgcentrum De Wulverhorst in Oudewater gaat nieuwe douchekoppen installeren na de vondst van legionella in meerdere aanleunwoningen. De directie van het woon-/zorgcentrum doet dit uit voorzorg. Volgens de GGD is er geen gevaar voor de volksgezondheid.
De legionellabacterie houdt zich op in stilstaand water. Wie de bacterie tijdens het douchen inademt, kan een acute infectie van de luchtwegen oplopen.
Karl Lissendorp is directeur van woningcorporatie De Woningraat: "De GGD heeft aangegeven dat we geen extra maatregelen hoeven te nemen gezien de lage waardes en het feit dat de legionella die geconstateerd is niet snel een ziektebeeld geeft bij mensen. Desondanks hebben wij toch besloten: we gaan speciale douchekoppen plaatsen. Want al is het risico nog zo klein, je wil elk risico uitsluiten."

TOEVAL

De legionella in de aanleunwoningen bij De Wulverhorst werd bij toeval ontdekt. De woningbouwvereniging liet onderzoek doen naar legionella nadat een bewoonster met besmetting van deze bacterie in het ziekenhuis was opgenomen. Echter bleek dit een andere legionellabacterie te zijn dan in de woning werd aangetroffen.

Karl Lissendorp, directeur van de woningcorporatie, over legionella

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.