Vier keer ingebroken bij Houtens gezin in twee jaar

HOUTEN - Het huis van een Houtens gezin is een populaire attractie onder het lokale dievengilde. In twee jaar tijd werd er vier keer ingebroken. Het gezin besloot bewakingscamera's op te hangen. De politie hoopt dat de beelden van die camera's de inbrekers nu gaan opbreken.
De serie inbraken in de woning aan de Binnenweg begon in 2015 toen contant geld en een horloge werden gestolen. Een jaar later was het weer raak. Toen was er alleen veel braakschade maar geen noemenswaardige buit.

DERDE INBRAAK

Bij de derde inbraak waren de bewoners voorbereid en hingen er camera's. Die legden vast hoe er vorig jaar op maandag 21 november weer dieven voor de deur stonden. Drie stuks maar liefst.
Op de beelden van de derde kraak is te zien hoe de drie te werk gingen. Ze braken aan de achterkant een raampje open en klommen één voor één naar binnen. Uiteindelijk vertrokken ze met twee niet erg dure horloges. Ze reden weg in een lichte Volkswagen sedan.

LAATSTE INBRAAK

De laatste inbraak was een maand geleden: donderdag 15 juni om precies te zijn. Toen kwam één inbreker via de schuifpui het huis binnen. En dat ging niet zachtzinnig.
De inbreker probeerde het eerst met een schroevendraaier. Toen dat niet werkte, gooide hij het over een andere boeg. Letterlijk, want de man smeet een steen door het raam. Hij vertrok zonder buit maar veroorzaakte wel veel schade.
De politie gaf de bewakingsbeelden van de twee inbraken vrij in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld in de hoop dat iemand een van de inbrekers herkent.

Beelden van drie inbrekers 21 november 2016
Beelden van stenengooiende inbreker 15 juni 2017

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.