Instellingen

Gemeente: Niet voorbarig gereageerd bij aankondiging sloop lunchroom

VEENENDAAL - De locoburgemeester van Veenendaal vindt niet dat er gisteren voorbarige conclusies zijn getrokken toen bekend werd gemaakt dat lunchroom 0318 onmiddellijk gesloopt moest worden vanwege instortingsgevaar. Uiteindelijk bleek dat de winkel na het nodige stutwerk kon blijven staan. Vandaag was de broodjeszaak zelfs gewoon weer open.
Mareille Teune is eigenaar van 0318 en is een dag later weer een beetje bekomen van de schrik. Teune hoorde gistermiddag opeens van een bouwmeester van de gemeente dat het gebouw op instorten stond. De winkel werd meteen ontruimd.

MEDIA

Teune een dag later: "Ik vond het wel schrikbarend dat ik via de media moest vernemen dat het pand waarin ik gevestigd zit, gesloopt moest worden. En ik dacht, nou ik sta ernaar te kijken en er gebeurt helemaal niks. Dus laten we even een stapje terugdoen en kijken hoe de vork in de steel zit en mensen die er verstand van hebben ernaar laten kijken."

PERSBERICHT

De berichtgeving van de media kwam op gang na een persbericht van de gemeente Veenendaal met als titel: "Pand Hoofdstraat vanwege instortingsgevaar gecontroleerd afgebroken". Een paar uur later liet de gemeente weten dat de lunchroom toch niet tegen de vlakte ging.
De gemeente vindt niet dat er voorbarig is geïnformeerd, vertelt loco-burgemeester Engbert Stroobosscher. "Nee, dat was de informatie die op dat moment voorhanden was: tot sloop overgaan voor de veiligheid. Naarmate het onderzoek vorderde, en er steen voor steen werd gesloopt, werd duidelijk dat het niet om een dragende muur ging en kon volstaan worden met het stutten van het gebouw waardoor de veiligheid gegarandeerd was."

OORZAAK

Oorzaak van het instortingsgevaar waren heiwerkzaamheden op een bouwplaats naast de lunchroom waar een fundering wordt aangelegd. Daardoor ontstond een gevaarlijke scheur in de muur van het gebouw waar de broodjeszaak zit.

Gemeente staat achter communicatie sloop lunchroom

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.