Opstootje Utrechtse binnenstad: "sfeer was grimmig"

UTRECHT - Op de Neude is een confrontatie tussen voetbalsupporters van FC Utrecht en Lech Poznan voorkomen. Dat meldt de politie op Twitter.
Er zijn steeds meer voetbalsupporters op de been in de Utrechtse binnenstad en rond 14.45 uur liep het dus even uit de hand. "Het is nog geen Sodom en Gomorra hoor. Er zijn nog geen grote incidenten geweest, voor alle duidelijkheid", aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens.

AFGESLOTEN

De binnenstad, waaronder de Voorstraat, was een tijdje afgesloten. Volgens verslaggever Marc van Rossum du Chattel kunnen auto's weer het centrum in, omdat alle Poolse fans die er nog waren, met een bus naar de fanzone bij de Jaarbeurs zijn gebracht.
"Vanaf die opstapplaats gaan ze naar het stadion toe", aldus Jens. U-OV meldt dat haltes Vredenbrug, Neude, Janskerkhof, Stadsschouwburg en Maliebaan weer bereikbaar zijn.

SUPPORTER

Rond 15.00 uur waren zo'n honderd voetbalfans op Neude. "Er is heel veel politie in stad. Ook net politiepaarden in galop over de gracht. Sommige mensen in de binnenstad hebben geen idee wat er loos is", aldus een voorbijganger.
De supportersvereniging van FC Utrecht sprak op Twitter over een bijzonder grimmige sfeer: "bizar veel politie rondom de Neude na eerste uitdagingen supporters FC Utrecht en Lech Poznan. Zonde."

BUSSEN

Volgens verslaggever Marc van Rossum du Chattel onstond die grimmige sfeer door de groep Poolse supporters: "Zij zijn met zachte dwang in de bus gezet en richting het Jaarbeursplein gebracht". Bij de Jaarbeurs is namelijk een speciale
ingericht voor Lech Poznan.
Gisteravond ging het ook al mis, toen werden meerdere FC Utrecht-supporters opgepakt. 32 van de 34 FC Utrecht-fans zijn weer vrij.
De wedstrijd FC Utrecht-Lech Poznan begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.