Instellingen

Politievakbond wil onderzoek naar gebrek aan training agenten

LEUSDEN - Politievakbond ACP in Leusden wil dat de arbeidsinspectie onderzoek doet naar de training van agenten. Volgens de bond wordt er te weinig getraind om vaardigheden op peil te houden. Het gaat bijvoorbeeld om de schiettrainingen.
Uit een enquête blijkt dat de 42 uur training die agenten zouden moeten volgen bij lange na niet wordt gehaald. De helft van de ondervraagden komt zelfs niet toe aan de wettelijk verplichte 32 uur. Daardoor komen de veiligheid en gezondheid van agenten in gevaar en dat is in strijd met de Arbo-wet, vindt de ACP.
Volgens de politievakbond schiet de overheid al jaren tekort op dit vlak. Oorzaak zou onder meer het tekort aan instructeurs zijn. De vakbond zegt het vreemd te vinden dat het aantal docenten wordt verminderd.
Het korps Nationale Politie laat in een reactie weten ernaar te streven om eind dit jaar de boel op orde te hebben. De korpsleiding stelt dat er juist nieuwe docenten geworven worden, maar hun opleiding duurt een jaar. Het korps is in overleg met de Politieacademie om de opleidingsduur te verkorten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.