Instellingen

'Weinig vertrouwen in makelaar en bankier'

© Vereniging Eigen Huis
AMERSFOORT - Huizenbezitters en -kopers hebben bar weinig vertrouwen in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars. Dat blijkt uit een onderzoek dat Vereniging Eigen Huis (VEH) uit Amersfoort heeft laten doen onder een representatieve groep Nederlanders.
Maar 6 tot 8 procent van de ondervraagden heeft vertrouwen in de groepen professionals die ze tegenkomen bij het kopen of hebben van een eigen huis. Makelaars komen er het slechtst vanaf: het consumentenvertrouwen in die beroepsgroep is 5 punten gedaald ten opzichte van 2013.

VAKLUI DOEN HET BETER

Vaklui scoren beduidend beter. Ruim de helft van de Nederlanders heeft veel vertrouwen in elektriciens, timmermannen, cv-monteurs, loodgieters en schilders.
Als referentie is in het onderzoek ook gevraagd naar het vertrouwen in beroepsgroepen die niets met de huizenwereld te maken hebben. Daaruit blijkt dat verpleegkundigen bovenaan staan. 85 procent van de Nederlanders heeft vertrouwen in hen.
Voor huisartsen is dat 77 procent en politieagenten 51 procent. Onderaan de lijst bungelen bemiddelaars in energiecontracten (5 procent) en projectontwikkelaars (4 procent).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.