LIVEBLOG: David Jensen houdt Utrecht op de been

UTRECHT - Zonder de Yassin Ayoub en Simon Makienok neemt FC Utrecht het op tegen het Poolse Lech Poznan. De wedstrijd in Stadion Galgenwaard is de eerste in een tweeluik tussen de twee ploegen. De winnaar over deze twee wedstrijden plaatst zich voor de vierde voorronde van de Europa League.
Volg de verrichtingen van de ploeg van trainer Erik ten Hag van minuut tot minuut in ons liveblog. Eindstand: 0-0
Of luister hier mee via Radio M Utrecht.
20:52:33 Dat was het liveblog voor vandaag. Voor de reacties schakel over naar Radio M Utrecht 93.1FM, of houd http://www.rtvutrecht.nl/sport/ in de gaten.
20:49:02 90' En daar is het eindsignaal van de scheidsrechter.
20:47:01 90' Met een aantal lange ballen probeert FC Utrecht wat te forceren.
20:46:00 90' Er komen 3 minuten extra tijd bij.
20:45:04 89' Een hoekschop voor FC Utrecht eindigd in de handen van doelman Putnocky
20:43:01 87' Het lijkt volgende week in Polen te moeten gebeuren voor Utrecht.
20:40:42 85' Ook de laatste wissel bij Lech Poznan. Radut komt voor Majewski.
20:39:04 83' FC Utrecht heeft het niet makkelijk. Van der Meer komt voor Van der Maarel.
20:34:50 78' Gojas is het nu die Jensen test. De keeper is op zijn post.
20:33:02 77' Wissel bij de Polen. Gumny lost Makuszewski af.
20:32:08 76' Jensen redt heel knap als Nielsen ineens voor hem opduikt.
20:30:43 75' Een dubbele wissel bij Utrecht. Brama en Dessers gaan naar de kant en Troupée en Leeuwin komen.
20:29:37 74' Geel voor Labyad.
20:27:16 71' Vorige week nog trefzeker, nu schiet hij de bal bijna het stadion uit. Sean Klaiber zag hem al gaan.
20:25:20 69' Gytkjaer wordt direct vervangen door Nicki Bille Nielsen.
20:24:40 68' Klutssituatie voor David Jensen. Christian Gytkjaer wordt buitenspel gegeven.
20:20:05 64' '0-0 is wel een resultaat', is de mening van Gert Kruys/
20:16:18 61' Nog weinig verandering in het spelbeeld.
20:13:33 58' Geel voor Tralka. Hij is de tweede speler van Lech Poznan die geel krijgt.
20:10:04 54' 'De Poolse-muur is goed gestuukt', aldus Pieter van Schaik.
20:06:28 51' Ondertussen hangt er rook in Galgenwaard. De Poolse fans laten zich zien met fakels.
20:02:22 47' Geen wijzigingen. Het zijn dezelfde 22 namen die beginnen aan de tweede helft.
20:00:30 46' Lech Poznan heeft de bal aan het rollen gebracht. We zijn weer los
19:45:45 45' En het is direct afgelopen in de eerste helft. RUSTSTAND 0-0
19:44:36 45' Labyad waagt een poging van heel ver. Met de vrije trapt dwint hij de Poolse goalie tot een redding.
19:42:25 42' Gemis van Makienok is een aderlating vindt analist Kruys. 'Je hebt in de voorbereiding met hem in de spits getraind'
19:40:21 40' We gaan richting de rust met nog vijf minuten op de klok.
19:37:15 38' Poznan-trainer Bjelica krijgt een reprimande van de vierde man.
19:35:34 36' Poznan nu met alle spelers op de helft van Utrecht.
19:31:49 32' Ook Willem Janssen gaat op de bon. De aanvoerder is het er absoluut niet mee eens.
19:29:44 30' We zijn een half uur onderweg. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd.
19:26:41 27' Laatste waarschuwing voor Klaiber. De Polen mogen een vrije trap nemen vanaf de zijlijn.
19:24:58 25' Uit een hoekschop van Labyad kopt Willem Janssen naast. Daar was de eerste kans.
19:22:35 23' 'De vele lange ballen werken niet, je moet de mensen in de voeten zoeken', zegt Kruys.
19:20:52 21' Labyad neemt de vrije trap vanaf een meter of 25. De middenvelder mikt iets te hoog.
19:19:14 20' Tot aan de zestien combineert de ploeg van Ten Hag aardig. Het is wachten op de eerste kans.
19:17:00 18' Nu de eerste hoekschop voor FC Utrecht. Ook nu geen gevaar.
19:15:11 16' FC Utrecht blijft zoeken naar de opening richting het vijandelijke doel. Nog zonder succes.
19:12:10 12' Klaiber geeft de eerste hoekschop van de wedstrijd weg, zonder gevaar.
19:10:17 11' Er is bijzonder weinig ruimte op de helft van de bezoekers. Lech Poznan wacht op de counter.
19:08:44 9' 'Utrecht moet minimaal twee keer scoren, met de wetenschap dat je ook nog naar Polen moet', aldus analist Gert Kruys
19:07:00 7' Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Kostevych gaat in het boekje.
19:05:06 6' De eerste kans is voor de Polen. David Jensen pakt de bal zonder moeite.
19:02:21 3' FC Utrecht houdt de bal in de ploeg. Het is nog aftasten.
19:00:00 1' We zijn begonnen. FC Utrecht-Lech Poznan is onderweg.
Opstelling FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Van der Maarel, Janssen, Braafheid, Brama, Van der Streek, Emanuelson, Labyad, Kerk en Dessers
Bank FC Utrecht:Marsman, Leeuwin, Van der Meer, Ould-Chikh, Troupée, Velanas, Sow
Opstelling Lech Poznan: Putnocky, Dilaver, Janicki, Vujadinovic, Kostevych, Majewski, Tralka; Gajos, Makuszewski, Gytkjaer en Situm
Bank Lech Poznan: Buric, Rakels, Gumny, Tetteh, Radut, Jozwiak, Nielsen