Instellingen

Verslaggevers RTV Utrecht belaagd, supporter opgepakt

© Koen Laureij
© RTV Utrecht
UTRECHT - Een verslaggever en een cameraman van RTV Utrecht zijn vanavond bij stadion Galgenwaard belaagd door een supporter van FC Utrecht. De man is aangehouden en RTV Utrecht heeft aangifte gedaan.
De twee journalisten waren aan het werk buiten het stadion. Daar maakten ze sfeerbeelden van supporters die naar het stadion liepen.

CAMERA VERNIELD

Eén van de supporters werd boos omdat er gefilmd werd. Hij dreigde dat er gestopt moest worden met filmen en pakte de camera af. Deze camera is ook vernield door de man. Agenten hebben de twee journalisten vervolgens ontzet en de man opgepakt.
Het was vanavond korte tijd onrustig bij het stadion. Supporters van FC Utrecht zochten daar contact met de Poolse aanhang. Daarbij werd ook heen en weer geschreeuwd door de supporters. Volgens een woordvoerder van de politie zijn meerdere supporters aangehouden.

NEUDE

Eerder vandaag was er ook al een
. Daar ontstond een grimmige sfeer toen zowel supporters van FC Utrecht als supporters van het Poolse Lech Poznan zich verzamelden rond de Neude.
De politie wist een confrontatie te voorkomen. De Poolse supporters werden uiteindelijk met "zachte dwang" ìn de bus gezet en naar een parkeerplaats bij de Jaarbeurs gebracht.
In totaal hield de politie zes mensen aan in de binnenstad en bij het stadion. Volgens de politie maakten deze mensen zich onder meer schuldig aan belediging en mishandeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.