FC Utrecht dankt gelijkspel aan Jensen

UTRECHT - Zonder Simon Makienok en Yassin Ayoub heeft FC Utrecht doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Lech Poznan. De wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League eindigde in 0-0. Waar Utrecht moeilijk tot kansen kwam, was het aan doelman David Jensen te danken dat ook de bezoekers uit Polen niet wisten te scoren.

MOEIZAAM

In de eerste helft was het aftasten. Utrecht kreeg de bal van de bezoekers. De ploeg van trainer Erik ten Hag had moeite om het balbezit om te zetten in kansen voor het doel. Volgens analist Gert Kruys had dat ook te maken met het ontbreken van spits Simon Makienok. De aankop zat, net als Yassin Ayoub, geblesseerd op de tribune. "Je stemt in de voorbereiding het spel op hem af en als hij dan ontbreekt, is dat toch een aderlating." De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

JENSEN

De tweede helft begon met vuurwerk op de tribune. Het enthousiasme sloeg niet over op het veld. Tegen het einde van de tweede helft nam Lech Poznan de wedstrijd in handen. De eerste echte kans was een kwartier voor tijd voor de Polen. Ineens stond invaller Nielsen vrij voor doelman David Jensen. Met een reflex was de Deen een sta in de weg. Ook aanvoerder Gojas en nog een keer Nielsen vonden Jensen op hun weg.

RETURN

Donderdag 3 augustus valt de beslissing in Polen. Bij een overwinning of een gelijkspel waarin gescoord wordt plaatst Utrecht zich voor de volgende voorronde van de Europa League.

Ten Hag:'Echte kansen heb ik bij ons niet gezien'
Lichtpuntje Labyad:'Voor veel jongens hun eerste Europese wedstrijd'
Van der Maarel:'In balbezit nog puntjes op de i'
Jensen:'Met de vorm zit het goed'