Instellingen

3 jaar cel voor medeverdachte dodelijke drugsruzie Zeist

© Koen Laureij
.
Het Openbaar Ministerie vond de Fransman medeplichtig aan doodslag en een dubbele poging tot doodslag. Er was daarom 14 jaar celstraf tegen hem geëist. De rechtbank oordeelt echter dat daar te weinig bewijs voor is en vindt alleen carjacking en vuurwapenbezit bewezen.
Een derde betrokkene, een 39-jarige Fransman, is ook vandaag veroordeeld. Ook hij kreeg 3 jaar celstraf opgelegd. Volgens de rechtbank was hij degene die de drugsdeal voorbereidde.
RIPDEAL
De drie mannen kwamen op 2 juni 2015 vanuit Lille naar Zeist om cocaïne te kopen van een stel Colombianen in het Steyn Hotel. Twee van hen gingen naar de hotelkamer waar de overdracht van drugs plaats zou vinden.
De situatie escaleerde toen een Colombiaan met een bivakmuts en een wapen uit de badkamer kwam. De hoofdverdachte schoot hem dood, daarna schoot hij op de andere twee Colombianen in de kamer. Zij raakten gewond.
Na de schietpartij sloegen de Fransmannen op de vlucht. De vandaag veroordeelde man bemachtigde een vluchtauto door in een parkeergarage de bestuurster van een auto te bedreigen. Hij klopte met een vuurwapen op haar raam en zei: "Keys, phone, no police".
Volgens de rechtbank heeft de man daarbij alleen gehandeld in zijn eigen belang en heeft hij geen rekening gehouden met hoe heftig dit was voor de vrouw wiens auto gestolen werd. Dat wordt hem zwaar aangerekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.