RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw meer treinen vertraagd door spoorlopers

UTRECHT -

Mensen die langs het spoor lopen, veroorzaken daarmee steeds vaker problemen voor de spoorwegen. Ondanks allerlei pogingen om het spoorlopen tegen te gaan, registreerde de Utrechtse spoorbeheerder ProRail in de eerste helft van dit jaar al 1724 vertragingen door mensen op het spoor. Dat is een stijging van 11 procent.

Vaak gaat het om wandelaars, spelende kinderen, mensen die hun hond uitlaten of vandalen. Zij veroorzaakten in heel 2016 in totaal 3105 vertragingen. Zelfdoding is niet meegerekend.


MAATREGELEN

De afgelopen tijd werden al verschillende maatregelen genomen zoals hekken en waarschuwingscampagnes. ProRail gaat daarnaast meer en gerichter surveilleren.

Ook heeft de spoorbeheerder een systeem laten ontwikkelen dat allerlei data combineert om te berekenen wanneer er waar de meeste kans is op spoorlopers. Daarvoor worden allerlei gegevens gecombineerd, zoals de weersverwachting, informatie over de omgeving en eerdere gevallen van spoorlopen. Volgens ProRail was een eerste proef succesvol en gaan nu alle incidentenbestrijders de app gebruiken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -