Instellingen

Sluiten politiebureaus levert meer op dan verwacht

Het bureau De Slinger in Houten is een van de inmiddels opgeheven bureaus
Het bureau De Slinger in Houten is een van de inmiddels opgeheven bureaus © Politie.nl
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het sluiten van politiebureaus levert meer op dan verwacht. Volgens de Nationale Politie in Driebergen wordt de beoogde jaarlijkse bezuiniging van 76,5 miljoen euro ruimschoots overschreden.
Sinds 2014 heeft de politie 148 locaties gesloten. Daarvoor in de plaats zijn 76 nieuwe bureaus en politieposten in bijvoorbeeld gemeentehuizen gekomen. De komende jaren sluit de Nationale Politie ongeveer tweehonderd van de vierhonderd bureaus.
De korpsleiding ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet, zegt woordvoerder Liesbeth Huyzer van de Nationale Politie. Het sluiten van bureaus brengt volgens haar een omslag in werken met zich mee. "We gaan steeds meer naar de mensen toe. Collega's en inwoners zijn daar niet altijd tevreden over. Maar als ik nu ook zie hoe collega's door prachtige, vaak zelf bedachte initiatieven, innovatief en creatief zijn, dan is dat precies waar het om gaat."
Huyzer, die verantwoordelijk is voor de dienstverlening, doelt op mobiele politiebureaus of vaste spreekuren van wijkagenten in bijvoorbeeld winkelcentra, maar ook projecten als 'Burger Hotspot' (extra controle van een door burgers aangegeven overlastlocatie) en Koffie met een cop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.