Celstraf voor hardleerse vrouwenuitbuiter uit Utrecht

UTRECHT - Een 28-jarige man uit Utrecht moet de cel in voor poging tot mensenhandel en een poging tot seksuele uitbuiting van een minderjarig meisje. De rechtbank heeft de man vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk.
De Utrechter liet zijn slachtoffer denken dat ze een relatie hadden. Hij maakte stiekem foto's en filmpjes van haar, waaronder een filmpje onder de douche. Met die beelden probeerde hij haar te chanteren, door haar te dwingen tot prostitutie.

ANDERE SLACHTOFFERS

In dezelfde periode heeft hij via social media geprobeerd een minderjarig meisje aan te zetten tot ontucht met een derde persoon.
Ook heeft de man drie andere vrouwen bestolen van twee telefoons en een telefoonhoesje met rijbewijs, id-kaart en bankpas. Hiermee wilde hij de slachtoffers aan zich binden.

HARDLEERS

De rechtbank oordeelt dat de man een "totaal gebrek aan inzicht in zijn verwerpelijke daden" heeft. Vorig jaar is hij al veroordeeld voor soortgelijke feiten. Daarom krijgt hij zes maanden cel uit een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf.
De vandaag gekregen voorwaardelijke celstraf kent een proeftijd van drie jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.