Deze week in het nieuws: FC Utrecht en dodelijk ongeval

PROVINCIE UTRECHT - Het liveblog over de wedstrijd tegen Lech Poznan is deze week het best gelezen bericht op de site van RTV Utrecht. Ook een nieuwsbericht over een dodelijk ongeluk in Austerlitz en de bewakingsbeelden van een mishandeling in Soest werden vaak bekeken.
1. LIVEBLOG: FC Utrecht plaatst zich voor de volgende ronde
Fans van FC Utrecht die niet naar Polen waren afgereisd konden de wedstrijd op de voet volgen in het liveblog van RTV Utrecht. Na de 0-0 van een week eerder in stadion Galgenwaard had de ploeg van trainer Erik ten Hag genoeg aan een overwinning, of een gelijkspel waarin werd gescoord om een plek in de volgende ronde veilig te stellen.
Gescoord werd er tijdens de uitwedstrijd volop. Al binnen een minuut kwam FC Utrecht op voorsprong door een mooi kopdoelpunt van Gyrano Kerk uit een voorzet van Sean Klaiber. Nog voor rust kwam Lech Poznan langszij: Christian Gytkjaer schoot vanuit buitenspelpositie de 1-1 binnen. De scheidsrechter zag het over het hoofd en keurde de goal goed.
Spits Cyriel Dessers maakte in de tweede helft de 1-2 Diep in blessuretijd scoorde Lech Poznan en opnieuw leek het op buitenspel. FC Utrecht hield in de resterende minuten met tien man echter knap stand en bereikte zo de volgende ronde van de Europa League.