Instellingen

RTV Utrecht zendt huldiging Oranjedames live uit

© ANP
UTRECHT - De huldiging van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal in Utrecht is vanavond rechtstreeks te zien bij RTV Utrecht. Op TV, radio, website, app en Facebook zetten we de Oranje Leeuwinnen in het zonnetje.
De huldiging is tussen 18.00 en 20.30 uur. Het programma begint voor de vrouwen in Zeist en rond 19 uur gaan ze met een boot vanaf de Sterrenwacht naar het Lepelenburg. Daar maken de Europese kampioenen op het podium hun opwachting voor het Oranjepubliek. In het park is ruimte voor dik tienduizend supporters. Op het verkeersplein tussen het park en het Spoorwegmuseum komt een groot scherm.

RTV UTRECHT

De uitzending van RTV Utrecht begint om 18.45 en gaat door tot 20.00 uur. Ook op Radio M Utrecht doen we uitgebreid verslag van de huldiging. De Europees Kampioen wordt onder meer in beeld gebracht vanuit de lucht. Een helikopter zal daarvoor lager over de Utrechtse binnenstad vliegen dan gebruikelijk. Heli Holland laat weten dat omwonenden de helikopter kunnen horen en zien tussen 15.30 uur en 20.30 uur.

DOM

De huldiging is niet alleen te zien, maar ook te horen. Op twitter meldt beiaardier Malgosia Fiebig dat vanaf de Domtoren 'We are the Champions' zal klinken. Dat gebeurt vanmiddag om 17.00 uur.
Ook een waarschuwing krijgen als de huldiging begint? Zet dan de notificaties aan in onze app. We sturen dan een berichtje als we beginnen met de live-uitzending.
Download hier de app voor Apple of Android.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.