Utrechter opgepakt voor plofkraak in Duitsland

UTRECHT - In Huizen heeft de politie een 27-jarige Utrechter aangehouden. De man wordt verdacht van een plofkraak in Duitsland vannacht. Ook een 25-jarige man uit Zaandam is opgepakt.
Bij een bank in de stad Emsdetten in Noordrijn-Westfalen werd vannacht een geldautomaat opgeblazen. De daders gingen er in een snelle audi vandoor. De politie achtervolgde ze over de A1 langs Amersfoort richting Amsterdam.
De vluchtende criminelen namen de afrit Huizen en reden de bebouwde kom in. Daar kreeg de auto een lekke band. De achtervolgende agenten ramden de vluchtwagen tot twee keer toe en haalden de twee inzittenden daarna met getrokken pistool uit de auto.
De politie onderzoekt of het tweetal nog meer op de kerfstok heeft. Een woordvoerder zegt dat het nog te vroeg is om een verband te leggen met de spectaculaire ontsnapping van twee plofkrakers twee weken geleden. Toen crashte de vluchtwagen van de criminelen in Utrecht, nadat ze in het Duitse Wesel een plofkraak hadden gepleegd. Die mannen zijn nog niet gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.