Twee Utrechters opgepakt in groot Australisch drugsonderzoek

UTRECHT - De politie heeft dinsdagochtend op verzoek van Australië een 33-jarige Utrechter en een 47-jarige medeverdachte uit Huizen opgepakt die honderden kilo's drugs zouden hebben geleverd die naar de andere kant van de wereld werd verstuurd. Dinsdagmiddag werd nog een medeverdachte in Utrecht vlak buiten zijn woning gearresteerd.
De afgelopen weken onderschepte de Nederlandse politie enkele enorme partijen harddrugs die de 33-jarige Utrechter en man uit Huizen zouden hebben verstuurd. Tussen eind mei en half juli werd bijna 1000 kilo MDMA, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal methamfetamine door de Nederlandse politie onderschept en in beslag genomen. De drugs waren op weg naar Australië. De 33-jarige man uit Utrecht en de man uit Huizen zouden de drugs hebben geleverd. De rol van de Utrechter die 's middags werd opgepakt, is nog onbekend.
De Utrechter van 33 jaar oud wordt ervan verdacht 500 kilo MDMA te hebben willen uitvoeren naar Australië. De Huizenaar wilde volgens de politie 498 kilo MDMA en de 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal methamfetamine exporteren. De 33-jarige Utrechter had thuis meerdere biljetten van 500 euro verstopt. De man uit Huizen had hasj in huis liggen.

VEYDA

De verdachten kwamen naar voren in een groot Australisch drugsonderzoek onder de naam 'Operation Veyda'. De autoriteiten onderzoeken een criminele organisatie met vertakkingen in meerdere landen. Ook in Australië en Dubai zijn mensen gearresteerd en huizen doorzocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.