Utrechtse zwerfjongeren voeren actie

UTRECHT - Jongeren hebben in Utrecht actie gevoerd om aandacht te vragen voor de vele zwerfjongeren op straat. Ze gingen het gesprek aan met voorbijgangers en deelden ansichtkaarten uit.
In Nederland leven meer dan twaalfduizend jongeren een zwervend bestaan en dat aantal neemt alleen maar toe. Er zijn veel gemeentelijke regelingen voor hulp, maar wachtlijsten zijn vaak lang en jongeren vragen niet snel om hulp omdat ze zich schamen.

ACTIE ACTIE

Met deze actie hopen jongeren die zelf ervaringsdeskundigen zijn, hulpverleners wakker te schudden. "Ga dan ook op straat en kijk wat de jongere bezig kan houden. Hoe komt het dat ze dakloos zijn? Hoe komt het dat ze niet durven aan te kloppen bij hulpverleners?", aldus de 23-jarige actievoerder Malaaz Dafalla.
Ook in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn jongeren vandaag de straat opgegaan. Over de timing van de actie hebben ze nagedacht, want begin volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.
Dafalla: "we willen meer betaalbare woningen voor jongeren met problemen. Als je achttien bent, vervalt de meeste hulpverlening en dat willen we ook onder de aandacht brengen."

Ervaringsdeskundige Malaaz is er inmiddels weer bovenop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.