Vuurwapen in DierenPark Amersfoort was klappertjespistool

AMERSFOORT - De politie is vanavond massaal uitgerukt naar DierenPark Amersfoort voor een verdachte persoon die mogelijk een vuurwapen bij zich had. Na onderzoek bleek het te gaan om een vader en een kind met een klappertjespistool. Er is niemand aangehouden, laat een politiewoordvoerder weten.

ONDERZOEK

Vanwege de melding werd mensen gevraagd om zich richting de uitgang van het park aan de Barchman Wuytierslaan te begeven. Er waren veel agenten op been. Ook cirkelde er een politiehelikopter boven het park.
Volgens het dierenpark was vanaf het begin al duidelijk dat er geen sprake was van gevaar, omdat het ging om een wapen van plastic. Maar toch werd er besloten om de politie te bellen.
Woordvoerder Hylke Steggerda: "er zijn twee meldingen gedaan van bezoekers tegenover medewerkers bij ons. En één daarvan was dat een man een nepwapen bij zich had. Dus er is nooit sprake geweest van een echt vuurwapen, maar een nepwapen. Dat vinden wij natuurlijk niet heel normaal gedrag in een dierenpark. Dus hebben wij de politie ingeschakeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.