RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Buurman: dode man Soest lag in plas bloed

1/2
SOEST - De man die zaterdag dood werd aangetroffen in zijn flat aan de Weegbreestraat in Soest lag in een plas met bloed. Dat zegt de buurman die het 57-jarige slachtoffer aantrof. Buurman Bernard Fagel deed tegen RTV Utrecht zijn verhaal over de gebeurtenissen van zaterdag.

Fagel was thuis toen hij opeens geroepen werd door een paar mensen die buiten stonden te telefoneren. Eenmaal op de galerij kreeg hij de telefoon in handen geduwd: volgens Fagel ging het namelijk om 'Chinese mensen' die zichzelf niet verstaanbaar konden maken aan de telefoon.

Fagel bleek te spreken met iemand van 112. Die stuurde hem het huis in om te zien om poolshoogte te nemen. Daar trof hij het slachtoffer 'in een plas bloed' aan. Volgens hem was meteen duidelijk dat van een natuurlijke dood geen sprake kon zijn. De politie bevestigde dit op zondag: de 57-jarige man is door een misdrijf om het leven gekomen.


VRIENDELIJKE MAN

Fagel heeft geen idee wat er zich in de flat heeft afgespeeld of wie het slachtoffer zou willen vermoorden. Volgens hem ging hem om een hele vriendelijke man die 'met kerst met drie soorten kroepoek' langskwam: 'je had geen last van hem'.


POLITIE

De politie heeft zondag nog de hele dag onderzoek gedaan. In de woning waren mensen van het Nederlands Forensisch Instituut druk bezig. Ook is volgens buurtbewoners een auto weggesleept die van het slachtoffer zou zijn en hebben rechercheurs een buurtonderzoek uitgevoerd.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht