RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UIT! Recordsprong in Zegveld

1/2
ZEGVELD -

Nog nooit sprong een polsstokverspringer zo ver als Jaco de Groot. De Woerdenaar sprong dit weekend 22.21 meter. Hij is daarmee Hollands kampioen en verbreekt het Nederlands record. UIT! was bij dit historische moment aanwezig.

In Zegveld was afgelopen zaterdag het Hollands Kampioenschap. De zon brak door in de ochtend en daarom kon het evenement ondanks de wisselvallige weersvoorspellingen doorgaan. Er kwam veel publiek op het kampioenschap af en de wedstrijd werd dus in de laatste sprong afgesloten met een record. U ziet het in onze UIT!-aflevering over het evenement (zie de video).

In de sport is er een scheiding tussen Friesland en de rest van Nederland; 'Holland'. Over twee weken is het Nederlands Kampioenschap Polsstokversrpingen in Jaarsveld. Dan nemen de beste 'Hollanders' het op tegen de beste Friezen.

Volgende week is UIT! bij de 65e editie van het Bloemencorso Leersum.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -