Lijken Sum-merlot en ZoMerlot te veel op elkaar?

MAARTENSDIJK/AMERSFOORT - Lijkt ZoMerlot te veel op Sum-merlot, of is er voldoende verschil tussen deze twee zomerse wijnen? De rechter buigt zich vandaag over die vraag in een kort geding tussen wijnimporteur LFE uit Maartensdijk en Château de la Garde, het bedrijf van tv-persoonlijkheid Ilja Gort uit Amersfoort.
LFE claimt het merkrecht van de naam Sum-merlot al geruime tijd te bezitten, terwijl Ilja Gort nu wijn verhandelt met de naam ZoMerlot, een naam die volgens de wijnimporteur uit Maartensdijk te veel lijkt op hun merk.
Volgens directeur Marcel Kerkmeester van LFE hebben de partijen al enkele maanden om de tafel gezeten om het conflict op te lossen. "We zijn er niet uitgekomen en nu moet de rechter maar zeggen wie er gelijk heeft", zo zei hij eerder.

REACTIE GORT

Vanuit zijn château in Frankrijk laat Ilja Gort aan RTV Utrecht weten dat hij de rechtszaak positief inschat. "Zeker gelet op het feit dat die wijn helemaal niet te koop is, misschien niet eens bestaat. Ze maken helemaal geen wijn die zo heet in Nederland."
De Amersfoorter had geprobeerd water bij de wijn te doen, maar kwam er niet uit met de tegenpartij. "Ik had gezegd: wij houden na de zomer op en dan doen we het volgend jaar niet meer. Maar dat wilde hij niet, hij wilde bloed zien. Ik vind dit geneuzel. Laat die meneer lekker wijn gaan maken."

EENMALIGE EDITIE

Ilja Gort was zelf niet aanwezig in de rechtbank, maar de advocaten van Château de la Garde verklaarden tijdens de zitting het nut van het kort geding niet te zien. "We hebben het hier over een eenmalige editie, alleen deze zomer ligt ZoMerlot in de winkels. Het is een editie onder de vlag van La Tulipe, geen merk", aldus de advocaat, die het over een storm in een glas wijn had.
De rechter doet op 30 augustus uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.